בסופ”ש שעבר אחותי חזרה הביתה מהבסיס, הדבר הראשון שאמרה לי בפלאפון כשהתקשרה – השבוע את מכינה לי סינבון ! כמו שאתם שמים לב, רוב המתכונים שלי מתחילים ככה- חשקים של אחותי. ואני? אני זורמת עם זה וככה לומדת להכין דברים חדשים.
אבל הדבר הראשון שאמרתי לה? מה פתאום! לא הכנתי בחיים ואני בכלל בדיאטה אז אני לא מכינה. כמובן שלא הדיאטה ולא זה שאני לא יודעת להכין עזרו לי, וכמו גדולה הכנתי סינבון ללא גלוטן בפעם הראשונה בחיי!
להגיד שזה היה פשוט? לא כל כך בעיקר כי כל רגע חיפשתי מתכון אחר ולא ידעתי למה להיצמד או איך לעשות את זה הכי טוב שיכול להיות. אבל לא וויתרתי ועכשיו גם אתם תוכלו להנות ממתכון אחד בלי לחפש בכל מני מתכונים שונים – לסינבון הכי טעים שתאכלו !
מוכנים? יאללה מתחילים!
מצרכים לבצק:
- 500 גרם מולינו כחול יעבוד גם עם הירוק
- 400 מ”ל מים פושרים
- 120 גרם סוכר
- ביצה
- 16 גרם שמרים יבשים
- חצי כפית מלח
- 150 גרם חמאה רכה
- 100 גרם קמח לקמוח משטח העבודה
מצרכים למלית:
- 150 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
- 150 גרם סוכר חום
- 5 כפות קינמון טחון
מצרכים לקרם וניל:
- גביע שמנת 140 גרם
- אבקת סוכר 125 גרם
- חמאה רכה 30 גרם
- כף חלב
- כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1
נערבב בקערה עם מיקס ובאמצעות וו לישה את החמאה, הקמח, הסוכר, הביצה והשמרים תוך כדי ערבוב נוסיף בהדרגה גם את המים. ונלוש באטיות כ2 דקות לאחר מכן נוסיף את המלח ונמשיך ללוש במהירות בינונית לעוד כ4 דקות עד לקבלת בצק אחיד (אל דאגה גם אם הוא דביק מעט).
2
ברגע שהתקבל לנו בצק אחיד נוסיף מעט קמח מעל (בערך כף) והיצור כדור אחד גדול, נכסה את הבצק וניתן לו לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח.
בזמן ההמתנה להתפחה נוכל להכין את המלית אותה נמרח על הבצק שלנו – נערבב בקערה את החמאה, הסוכר חום והקינמון. עד לקבלת מרקם אחיד.
3
לאחר ההתפחה נוציא את הצק ונחלק ל3 חלקים שווים, ניקח את החלק הראשון ונקמח אותו מעט ולאחר מכן נניח על נייר אפייה ומעליו נשים נייר אפייה נוסף (בכדי למנוע את הידבקות הבצק) ונרדד באמצעות מערוך לשכבה דקה של בצק בצורת ריבוע (לא חייב במדוייק). על הריבוע נמרח את המלית שעשינו ונגלגל את הבצק לרולדה. נחזור על הפעולה הזו כמובן עם כל חלקי הבצק. לאחר מכן נחתוך לחתיכות שוות את הרולדה ובעצם יווצרו לנו מעין שושנים. את השושנים שנוצרו לנו אפשר להכניס לתבניות מאפינס לשמירה על הצורה / לפזר על תבנית אפייה גדולה/ להכניס בצפיפות בתבנית אינגליש קייק ולקבל עוגת סינבון.
4
את השושנים שיצרנו שמים להתפחה נוספת של כשעה וחצי מכוסים במגבת. עד להכפלת הנפח.
לאחר מכן אנו מכניס לתנור על 180 מעלות לכ25 דקות עד להזהבה.
* ניתן למרוח מעט ביצה מעל.
5
בזמן האפייה ניתן להכין את הקרם וניל אותו נגיש מעל הסינבון – נערבב את כל הרכיבי הקרם יחד עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
הצעת הגשה- קחו סינבון חמים שימו מעל מהקרם וניל ובתאבון!
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊