ראש השנה בפתח זה החג שמגיע אחרי הרבה זמן ללא חגים. חג שמסמל לנו התחלות חדשות, התחדשות ועם כל זה גם סיום של תקופה, סיום של שנה שהסתיימה לה. אז כמו כולם גם אצלנו אוכלים בחג עוגת דבש וכמובן שהיא גם ללא גלוטן.
מתכון באדיבות שפית ענית מזור
המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים:
- 1 כוס (120 גרם) קמח שקדים או קמח קוקוס
- 1 כוס (120 גרם) קמח כרגיל רב תכליתי
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 אבקת כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 150 מ”ל שמן (ניתן להחליף גם בשמן קוקוס)
- 200 גר סוכר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל טהור
- 1/4 כוס דבש או סילאן
- 1/4 כוס תה פושר (60 מ”ל)
אופן ההכנה:
1
משמנים את התבנית בתרסיס שמן. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
2
בקערה אחרת, מוזגים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים, תמצית וניל, 1/4 כוס דבש, תה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
3
מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמחים. מערבבים לתערובת אחידה, ללא גושים. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או לתבניות אינגליש קייק.
4
אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊