לפעמים בא לנו משהו טעים, איזה נשנוש לשעות אחר הצהריים או עם הקפה בבוקר. הבעיה עם הנשנושים האלה שבדרך כלל הם לא בריאים ומלאים בסוכרים. בגלל המבצע על שיבולת השועל החלטתי לנסות לעשות עוגיות שהן קצת יותר בריאות ומקמח שהוא קצת יותר מזין.
מצרכים:
- 1 ביצה גדולה
- ¼ כוס סילאן
- חצי כוס שמן קוקוס
- ½ כפית תמצית וניל
- ½ כוס סוכר חום ½ 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
- ½ כפית קינמון
- ½ כפית שמנת חמוצה
- 1 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1
תחילה מחממים תנור ל180מעלות, ומכינים תבנית מותאמת לתנור ועליה נייר אפייה.
2
בקערת ערבוב גדולה, נערבב יחד ביצה, סילאן, תמצית וניל, מלח וסוכר. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. בקערה קטנה נפרדת, נערבב יחד את קמח שיבולת השועל, סודה לשתיה, קינמון ולבסוף את השמנת.
3
מוסיפים כף אחת של הקמח לנוזל ומקפלים בעדינות וממשיכים לערבב וחוזרים על הפעולה עד לערבוב כל קערת הקמח בקערת הערבוב הגדולה. לאחר קבלת תערובת אחידה נוסיף את שמן הקוקוס (כאשר הוא במצב נוזלי) ונערבב שוב.
4
נותנים לבלילה לנוח ולהתקרר במקרר כ20 דק’.
לאחר מכן נתחיל להכין את העוגיות, נכין כדור מכמות בצק של כף, נניר על נייר האפייה ונשטח בעזרת 2 לחיצות עם האצבעות על “הכדור” שנוצר לנו (לא לשטח יותר מידי כי הוא גדל באפייה)
5
אופים ב180 מעלות כ10-12 דקות עד חום זהוב.
מוציאים מהתנור ומיד מפזרים קינמון מעל.
תהנו !
הכנתם? תייגו אותי 😊
טיפים:
– מהבלילה יוצאים לנו 12 עוגיות גדולות. אפשר לעשות עוגיות קטנות ולקבל 24 יח’
– העוגיות צריכות לצאת דקות וקלילות.
– יש לשמור על מרווחים גדולים בין עוגיות כדי שלא ידבקו אחת לשנייה. במהלך האפייה הן גדלות.