אחת השאלות שנשאלות כאן הכי הרבה – “מה זה אומר עמילן חיטה ללא גלוטן?”
אז אנחנו נעשה לכם קצת סדר בדברים !
נתחיל מהבסיס -מה זה עמילן חיטה?
לקחו את החיטה עצמה ובאמצעות מעבדה הצליחו להפריד את חלבון החיטה (גלוטן) מהעמילן של החיטה.
לכן השם – עמילן חיטה ללא גלוטן.
ברחבי העולם המוצר הזה נמכר מעל לעשור, לארץ הוא הגיע בשנתיים האחרונות וחולל מהפכה בעולם הללא גלוטן
האם צליאקים יכולים לאכול ? התשובה היא כן.
צליאק היא מחלה אוטואימונית היא מחלת מעי אוטואימונית תורשתית הנובעת מרגישות לגלוטן, חלבון המצוי בדגנים מסוימים.
(אתר כללית)
ולכן ברגע שמפרידים את הגלוטן מעמילן החיטה – צליאקים יכולים לצרוך את המוצר הזה.
“ראיתי פרסומים על אנשים שאכלו וכאבה להם הבטן, איך זה ייתכן?” – ישנם אנשים שבדומה לרגישות לחלב, לאגוזים או לסויה גם רגישים לחיטה. הכוונה היא ברגישות לחיטה עצמה (לכולה) ולא רק לחלבון החיטה (גלוטן) ולכן לאותם האנשים המוצר הזה לא יעשה טוב.
אז איך בכל זאת אפשר לדעת את זה? בדומה לרגישויות אחרות – אם אכלתם והמוצר לא עשה לכם טוב – אתם רגישים לכל החיטה ולא רק לגלוטן ולכן לא מומלץ לצרוך את המוצרים המבוססים על עמילן חיטה ללא גלוטן.
“אז אם אני אוכלת לחמים שהם רק על בסיס עמילן חיטה ללא גלוטן, אני אוכלת בריא יותר?” – התשובה היא חד משמעית לא!
אומנם הטעם זהה ומאוד דומה למקור אבל לא לשכוח שמדובר בעמילן – וכמו כל העמילנים הערכים התזונתיים שלו נמוכים בהרבה מקמחי מקור.
אז לסיכום :
התוצרים עם הקמחים האלה מעולים ומאוד דומים בטעם, במרקם ובמראה למוצרים המכילים גלוטן.
לא לכלום הם מתאימים אבל שווה בדיקה אם הם מתאימים לכם.
זה לא קמח שנחשב כקמח בריא והוא מבוסס על עמלין לכן מומלץ לשלב אותו יחד עם קמחי מקור (לדוגמא – טף )
המידע נבדק על ידנו עם מספר גורמים רפואיים אך כמובן שהמידע שכאן לא מחליף המלצת רופא.