אתחיל ואספר על החוויה שלי בתור חיילת. כמו כולם קיבלתי צו ראשון, הלכתי לתל השומר לבצע את כל המבדקים בידיעה שאני צליאקית- רגישה לגלוטן, וככול הנראה אקבל פטור מגיוס. בבית שלי זה היה ברור שלא משנה מה, אני לצה”ל אתגייס! ויותר מזה לי היו שאיפות לצאת קורס קצינים.
סיימתי את המבחנים הגעתי לרופא וכמו שידעתי מראש, קיבלתי פטור איתו אני יכולה ללכת למדור מתנדבים ולבקש להתנדב לצבא מרצוני. וכך עשיתי, החלטתי שאני מתנדבת בהמשך ביקשתי להיות מדריכה ולבצע שירות משמעותי. הייתי מדריכת קליעה בסדיר וקצינת קליעה בקבע. אז בתור חיילת ולאחר מכן מפקדת (גם על חיילים צליאקים) יש לי כמה טיפים שכל, אבל כל חייל צליאקי חייב לדעת.
איך לשרוד בבסיס בתור צליאקי?
- פריכיות, פריכיות ושוב פריכיות- בארון שלי בחדר וגם במשרד היו לי סטוקים של פריכיות בכל הגדלים ובכל הטעמים. כנשנוש, כחטיף וכארוחה.
כמובן שאני צוחקת. פריכיות (וקרקרים נוספים) זה נהדר וזה פיתרון מהיר בעיקר לימים ארוכים בשטח, אבל זה לא הכול וצריך לשלב אותם עם עוד דברים. אם בא לכם קצת לגוון אני קניתי לי מידי פעם גם קרקרים מגניבים לשינוי טעמים. - תהיו חברים של הטבחים- האמת שזה אחד הטיפים היותר חשובים ולא רק לצליאקים אלא לכל חייל שמתגייס, אין כמו להיות חבר של הטבח! הוא דואג לך להכול, גבינות ירקות וכל מה שאתה צריך. שימו לב בחלק מהבסיסים (מאמינה שהיום בכולם) יש כיכרות לחם ללא גלוטן (בהקפאה) ומנות מיוחדות שמגיעות בחמגשית שמחממים לכם אותה בתנור עם מלא אפשרויות שונות. תדברו עם המפקדים שלכם ותבדקו את זה חבל שאתם מפספסים אחלה ארוחה (המנות הכי טעימות הן עם שניצל או פסטה בולונז- תחתרו אליהן).
- קופסאות שימורים- אני יודעת זה נשמע מגעיל, אבל באמת שזה לא! טונה, תירס ללבבות דלק ובעצם כל מה שאתם אוהבים שמגיע בקופסאות שימורים תיקחו איתכם, אתם אף פעם לא יודעים אם האוכל בחדר אוכל יהיה לכם טעים ומתי תהיו בשטח (אם אתם בשטח תבקשו מנות קרב ללא גלוטן יש בהן מלא דברים שווים ).
- נשנושים- קחו איתכם נשנושים מהבית חטיפי אנרגיה, חטיפי חלווה, עוגיות ועוגות שמתאימות לכם. אין לדעת מתי יהיו רגעי משבר בהם יש צורך עז למשהו טעים. (אין צורך להגזים כי שוקולד יש בשק”ם).
- ספרו למפקד שלכם- אני מסיימת בטיפ הכי חשוב, בתור חיילת ולאחר מכן גם מפקדת ספרו למפקדים שלכם. אם הם לא מבינים מה זה צליאק ומה ההשלכות (זה חמור מאוד!) תציעו להם להעביר ערב הסבר לשאר חברי המחלקה, תנו להם להבין את המשמעויות ומה הדברים שמותר לכם לאכול, תעבירו את הערב בצורה משעשעת ועם כיבוד שכולו ללא גלוטן (בעיקר כדי שיכירו מה מותר לכם ומה לא). ואתם תראו שבפעמים הבאות שיהיו פעילויות הם כבר ידאגו לכם לבד.