Club Member? הטבות ממתינות לך. להרשמה/התחברות

נעים להכיר ! רצינו לספר שאנחנו עושים משלוחים לכל הארץ :) 

קובה סלק ללא גלוטן

שיתוף לחברים

יש לי חברה טובה שאיך אני אגיד את זה, היא והמטבח חברים טובים! כשהיא רוצה להכין משהו היא עושה אותו מכל הלב ומרגישים את זה גם בטעם. אז הגיע החורף ולא פעם ולא פעמיים היא הכינה קובה עם גלוטן כמובן, עד שלא יכולתי יותר.
החלטתי שזהו אני הולכת לראות מה היא עושה ויחד איתה מכינה גם גרסה נטולת גלוטן. וככה עשיתי.
אז שתדעו שאם לא הייתי שם היינו נשארים עם מתכון של “שימי קצת לפי העין” “חופן” ועוד שלל מילים.
אז הצלחתי !  (חלקית עדין כתוב במתכון “חופן” ) ורשמתי את המתכון ויותר מזה, גלגלתי את הקובות אבל זה היה שווה את זה.

הטעם וואו!
לא אשקר בכל שלב שבו גלגלתי את הקובות היה לי את החשש הזה שברגע שאכניס אותם למרק הם יתפרקו.
ואז ברגע האמת, הן לא אכזבו אותי. מוכנים למתכון שיחמם לכם את החורף ואת הלב?שימו לב לכל המרכיבים המתכון, יכול להיות שישאר קצת בשר (תלוי כמה שיכנס לכם בכל קובה).
מבחינת הקובה במתכון יוצאים כ40 קובות ובמרק נכנסים בין 10-12 יח (תלוי בגדול הסיר) מה שאומר – להקפיא ובפעם הבאה רק להכין את המרק!

מרכיבים:
♦ לבשר:
– 1 ק”ג צלעות אונטריב מפורק
– 4 כפות שמן
– כף שטוחה מלח
– 2 בצלים גדולים
– 5 שיני שום– חופן עלי סלרי

♦ לבצק:
– קילו פולנטה לבנה
– 300 גרם קמח תירס לבן
– ליטר מים (אם יבש להוסיף עוד)
– 2 כפיות מלח
– 2 כפות שמן

♦ למרק:
– 4 כפות שמן
– בצל וחצי
– חבילת סלק מוכן בוואקום
– כפית גדושה פלפל שחור
– 2 כפיות מלח
– 100 גרם רסק עגבניות (אריזה קטנה)
– כף אבקת מרק בצל- כף מלח לימון
– 3 גבעולי סלרי חתוכים
– לימון שלם סחוס

 

מתחילים בהכנה:

שלב 1 –  נכין את הבשר. נחתוך את הנתחים לקוביות בגודל בינוני ולאחר מכן נתחיל בבישול, נשים בסיר שמן ואת הבשר ונתחיל לסגור אותו נוסיף את הפלפל השחור כשעה וחצי עד שמשחים והנוזלים מתאדים. נוסיף את הבצל ונערבב עד שהכל מזהיב ולבסוף את המלח.
נעביר את הכל למעבד מזון עם הסלרי והשום ונטחן את הכל עד למצב של “פירורים” ואז ניתן לבשר להתקרר בצד (עד שהוא בטמפרטורת החדר) ונמשיך בשאר הדברים.
שימו לב אפשר גם להכין את הבשר מראש

שלב 2 – הכנת הבצק. נכניס לקערה את הפולנטה עם הקמח תירס הלבן נוסיף את המלח ונשפוך חצי מכמות המים, נערבב ונוסיף את השמן נערבב עוד קצת ולאחר מכן נוסיף את יתר המים. שימו לב – את המים תוסיפו בהדרגה בכדי שלא יהיה רטוב מידי. הבצק צריך להיות במרקם נעים לעבודה והכי חשוב -לא נקרע. אם צריך תוסיפו עוד מים או אם רטוב מידי תוסיפו עוד קצת מקמח התירס הלבן.
תנו לבצק לנוח בצד כ20 דקות ואז מתחילים לגלגל.

לאחר 20 דקות של מנוחת הבצק נעבוד עם כפפות בכדי שלא ידבק. ניקח כדור מהבצק נניח על היד על החלק שבין פנים כף היד לתחילת האצבעות (סרטונים מדוייקים יש באינסטגרם שלנו) ונשטח את הבצק, ניקח כמות של כפית גדושה עם בשר ונניח במרכז הבצק. נסגור את הבצק וניצור צורת כדור שטוח, נוודא שהבצק סגור מכל הכיוונים.
אם נקרע לא נורא – תשלימו חתיכת בצק על הקרע.

שלב 3 – הכנת המרק. לפני שנתחיל בהרכבת המרק – נקצוץ את הבצל לקוביות קטנות ונגרד בפומפייה על החלק הגדול ביותר את חבילת הסלק.
עכשיו אפשר להתחיל להכין את המרק – ניקח סיר בינוני בו נשים את השמן נוסיף את הבצל ונטגן קלות תוך כדי ערבוב עד להזהבה. לאחר הזהבה נוסיף את הסלק נערבב מעט ןנוסיף מים רותחים עד לכיסוי ¾ מגובה הסיר. מערבבים ומוסיפים את הרסק והתבלינים. אפשר בשלב הזה לטעום ולתקן טעמים במידת הצורך.לבסוף מוסיפים את הסלרי ונותנים למרק לרתוח. ברגע שמתחיל לבעבע מכניסים את הקובות

כשהן צפות- זה מוכן !

הכנתם? תייגו אותנו/ ספרו לנו איך יצא ?

 

אולי יעניין אתכם גם...

תבלינים ללא גלוטן

כשמגלים רגישות לגלוטן או צליאק לאחד בני הבית אחד הדברים שעושים – הוא החלפת התבלינים הקיימים בבית. נשאלת השאלה, למה? הרי למה שיהיה בתבלינים גלוטן?

קראו עוד...

תבלינים ללא גלוטן

כשמגלים רגישות לגלוטן או צליאק לאחד בני הבית אחד הדברים שעושים – הוא החלפת התבלינים הקיימים בבית. נשאלת השאלה, למה? הרי למה שיהיה בתבלינים גלוטן?

קראו עוד...
משלוח חינם!
בקניה מעל ₪299
Call Now Button