Club Member? הטבות ממתינות לך. להרשמה/התחברות

היי לכל לקוחותינו! ברוכים הבאים לגולוטן- מוצרים ללא גלוטן! 

מופלטה ללא גלוטן

שיתוף לחברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

אני זוכרת שפעם לפני כמה שנים טובות, מימונה היה רק החג של המרוקאים, רק הם הכינו את מופלטות לא נדבר על מתכונים להכנה בבית שאת זה בכלל לא מצאנו. וככול שהזמן עבר, מימונה הפך לחג של כולם ! ולא מעט משפחות חוגגות את חגיגות המימונה (בנינו זו פשוט סיבה למסיבה) והכנת מופלטות הפכה לפרויקט כמעט בכל בית. אני זוכרת שבתור ילדה, בכל צאת חג היינו עושים בבית רק המשפחה הקרובה מופלטות אפילו שאנחנו לא מרוקאים, רצינו את האוירה השמחה הזו של החג.

אתם בטח לא מבינים איך זה קשור אליכם או למתכון, אז זהו ! שזה מאוד קשור. אחרי שנים של נסיונות החל מקמח קונדיטור ועד לתמי כרגיל ומולינו. יש לי את המתכון המושלם למופלטה.
מוכנים? יאללה לעבודה !

רכיבים

הוראות הכנה

תחילה נערבב במהירות בינונית את הקמח השמרים והסוכר אליהם נוסיף בהדרגה את המים ולבסוף את המלח. ברגע שהבצק הופך לאחיד נוסיף כשליש כוס שמן ונכדרר אותו לצורת כדור אחד גדול וניתן לו לנוח בקערה כחצי שעה/ שעה להתפחה.

לאחר שהבצק תפח וכמעט הכפיל את נפחו, נכין כדורים שווים בגודלם, נניח על בקופסא גדולה (אפשר גם על נייר אפייה על משטח העבודה) ונשמן בנדיבות בערך עוד כחצי כוס שמן לאחר מכן ניתן לבצק לנוח עוד כחצי שעה.

לאחר חצי שעה נחמם מחבת נון סטיק עם מעט שמן (או מולטי שף) ונתחיל בעבודת ההכנה
*יש לשים לב שהמחבת לא חמה מידי אחרת תשרוף לנו את המופלטות.
ניקח כדור ונניח על נייר אפייה אותו נכסה בנייר אפייה נוסף ונרדד לצורת עיגול דקיק ללא חורים. נסיר את נייר אפייה העליון ונכניס את הבצק שלנו למחבת כאשר אנחנו אוחזים בבצק יחד עם נייר האפייה (בצורה כזו שהבצק מונח כלפי המחבת ונייר האפייה מונח כלפי מעלה) ברגע שהבצק מתחיל מעט להתבשל נסיר את נייר האפייה.
נהפוך את המופלטה שתתבשל גם בצד השני ונחזור על הפעולה הזו עם כל כדור בצק.

הצעת הגשה – למרוח דבש / חמאה / שוקולד וכל דבר שאתם אוהבים!
המופלטה עצמה לא מתוקה במיוחד ולכן המתיקות מגיעה מהממרחים אותם תמרחו.

סרטון הכנה תוכלו למצוא באינסטגרם שלנו 

בתאבון 🙂

הכנתם? תייגו אותנו/ ספרו לנו איך יצא 🙂 

אולי יעניין אתכם גם...

סינבון ללא גלוטן

בסופ”ש שעבר אחותי חזרה הביתה מהבסיס, הדבר הראשון שאמרה לי בפלאפון כשהתקשרה – השבוע את מכינה לי סינבון ! כמו שאתם שמים לב, רוב המתכונים

קראו עוד...

בראוניז סופר שוקולדי

בתקופה האחרונה, כל היום רציתי להיות במטבח, כשאתה רואה ברשתות החברתיות את כולם מבשלים, אופים ומכינים דברים מדהימים אין ספק שאתה רוצה גם לנסות. לא

קראו עוד...
Call Now Button

התחדשנו באתר חדש ומרענן :)

אנו עדיין עובדים על כך שהכל יהיה מושלם,
במידה ונתקלתם בתקלה דווחו לנו כאן »

משלוח חינם!
בקניה מעל ₪299