פיצה ללא גלוטן, מאכל שהוא כל כך פשוט לכולם דווקא לצליאקים הוא מסובך.
למה מסובך אתם שואלים? כי כדי לאכול פיצה רגילה אפשר פשוט להתקשר לפיצרייה הקרובה ולהזמין מגש פיצה חם שיגיע במהירות, לעומת זאת צליאקים צריכים להערך מראש – לקנות קמח, גבינות, להכין רוטב , תוספות ועוד…
לפני כמה ימים הבטחתי לאח שלי שאכין לו פיצה אמיתית, עם גלוטן כזו לא הוכנה בבית כבר המון זמן, אבל אני לא יכולתי להישאר אדישה ולא להכין לצליאקיות בבית (אני ואמא) פיצה ללא גלוטן. מה אתם חושבים שקרה? הפיצה עם הגלוטן נשארה יתומה. כן ממש ככה כולם כל כך התלהבו מהפיצה ללא גלוטן ואכלו ממנה בלי הפסקה!
רוצים גם? המתכון ממש כאן !
רכיבים
- להכנת 2 פיצות בגודל בינוני-גדול :
- קמח כרגיל ללחם - שקית אחת
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כפית סוכר
- כפית מלח
- 4 כפות שמן זית ועוד כף שמן נוספת
- כוס וחצי של מים פושרים
- גבינה צהובה/ מוצרלה לפי טעם
- תוספות אהובות - זיתים/ תירס/ פטריות/ טונה
הוראות הכנה
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה את הקמח השמרים והמלח יוצרים גומה בקעה ושופכים פנימה את השמן והמים (רק כוס ורבע) ומלח. מערבבים טוב ותוך כדי ערבוב מוסיפים את רבע הכוס הנוספת. כשמתקבל בצק אחיד שופכים פנימה את כף שמן הנוספת לעיטוף חיצוני של הבצק ומכדררים את הבצק לכדור, שמים בקערה ומכסים בניין נצמד להתפחה של כשעה.
רוטב – לפי הטעם האישי. אני השתמשתי ברוטב פומודורו של נוטרזן בתוספת עלי בזיליקום.
אפייה – מחממים תחילה תנור ל250 מעלות על טורבו ושמים בתוכו אבן / תבנית הפוכה, מכינים את צורת הפיצה בתבנית ייעודית / נייר אפייה ומכניסים לאפייה קלה (ללא רוטב ותוספות) של כ 10 דקות. לאחר מכן מוציאים את הפיצה ומוסיפים את שאר הדברים ומכניסים לאפייה אחרונה עד שמשחים. בתאבון 😊
הכנתם? תייגו אותנו/ ספרו לנו איך יצא 🙂