Guluten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.

--------------- desktop header ---------------

--------------- tablet-header ---------------

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.

--------------- -tablet-header /---------------



--------------- - mobile start ---------------

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב whatsapp

קרמבו דבש ללא גלוטן

איכשהו קרה שזה הפך למסורת שבערב החג אני מכינה את הקינוחים, בכל השנים האחרונים בדר כלל הכנתי קינוחי כוסות פשוטים בטעמים משתנים. השנה החלטתי שבא לי לגוון ובא לי קינוח שיהיה קצת יותר מיוחד.

רפרפתי באתרים השונים באינטרנט בחיפוש אחר מתכונים שונים ובעיקר כדי לקבל השראה.
באחד האתרים (באתר של mako) ראיתי מתכון לקרמבו דבש, לא אשקר זה ישר תפס לי את העין הראש שלי התחיל לחשוב איך לשדרג אותו. עם מעט שינויים יש לכם מתכון מנצח לערב החג! לא רק שהוא מרשים, טעם הדבש בו מורגש בצורה חזקה אך עם זאת במידה הנכונה בדיוק.

זמן ההכנה לוקח בין 30-40 דקות כולל הכנת העוגייה לקרמבו.

מתחילים?

מהמתכון יוצאים כ-40 קרמבואים קטנים ניתן להגדיל את העוגייה והכמות תפחת, אני בחרתי לעשות אותם קטנים ואישיים 

רכיבים

  • מרכיבים להכנת הבסקוויט
  • 180 גרם קמח רב תכליתי ללא גלוטן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה
  • כפית אבקת אפייה
  • 3 חלמונים
  • מרכיבים להכנת מילוי השוקולד
  • חבילת שוקולד חלב/ מריר
  • 20 גרם חמאה
  • מרכיבים להכנת המרנג
  • 100 גרם דבש
  • 120 גרם סוכר
  • 4 חלבונים
  • קורט מלח

הוראות הכנה

  1. בשלב הראשון נכין את הביסקוויט של עוגיית הקרמבו, בקערה נערבב (ידנית או בעזרת מיקסר) את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והחמאה עד לקבלת בצק פירורי. ברגע שמתקבל בצק פירורי נוסיף את 3 בחלמונים ונערבב שוב עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן ניקח ניר אפייה ונקמח נשים את הבצק שיצא לנו על נייר האפייה עלינו נניח נייר אפייה נוסף ונרדד (בצורת רידוד כזו לא נדבק לנו בצד לשולחן / למערוך).
    כמה טיפים:
    – לפני התחלת ההכנה יש לחמם תנור על 180 מעלות לאפיית העוגיות
    – לאחר רידוד הבצק אפשר להכניס אותו למקפיא (כמשטח חלק) ובכך לאפשר עבודה נוחה ויצירת צורות ללא התפוררות הבצק

  2. השלב השני הוא בעצם הכנת העוגייה עצמה, וכאן יש לכם מקום לדמיון ומשחק, אני הכנת את העוגיות בצורה קצת אחרת מאחר ורציתי לתת טוויסט לעוגייה ולמלא אותה בשוקולד. איך עשיתי את זה? יצרתי צורות אחידות של עוגיות ואותן חרצתי שוב עם עיגול קטן יותר ולאחר מכן שמתי את העוגייה עם החור בתוכה מעל עוגייה ללא חור ונוצרות לי עוגיות שהן קצת יותר עבות אך עם אפשרות למילוי בתוכן. (ניתן למלא בכל דבר שתרצו- שוקולד, דבש, ריבה) לאחר מכן מכניסים את העוגיות לאפייה בתור ל10-15 דקות, מוצאים ונותנים להם להתקרר.
    טיפ חשוב : כדאי ומומלץ למרוח בביצה את שולי העוגייה עליה מניחים את העוגייה המחורצת בכדי לוודא את הידבקות העוגיות אחת לשנייה.
    שימו לב – במידה והחלטתם להכין עוגיות רגילות ללא מילויים יש לוותר על שלבים 3-4 ולהמשיך ישר לשלב 5 – הכנת המרנג.

  3. להכנת מילוי השוקולד יש להמיס חבילת שוקולד בתוספת קוביות חמאה / שמנת מתוקה/ קרם קוקוס ניתן להמיס במיקרוגל – להכניס את הקערה לחצי דקה להוציא ולערבב ולחזור על פעולה זו עד לקבלת מרקם חלק ואחיד של שוקולד.
    ניתן להמיס בבן מארי – המסה באמצעות אדים – לוקחים סיר ממלאים אותו ברבע ממנו ומניחים על הגז, על הסיר מניחים קערה עמידה בחום ובתוכה ממיסים את השוקולד עד לקבלת מרקם חלק של שוקולד

  4. בשלב זה אנו נמלא את העוגיות שיצאו מהתנור במילוי השוקולד ונניח אותן בצד להתקשות עד לסיום הכנת המרנג.

  5. הכנת המרנג – את הכנת המרנג אנו נכין על גבי בן מארי ( שיטה לבישול עדין, שעושה שימוש בשני סירים, שמהווים מעין אמבט. בסיר שמונח על הלהבה מרתיחים מים, ובתוכו מניחים סיר שני / קערה) נכניס לקערת הבן מארי את החלמונים, הסוכר, הדבש וקורט המלח ונערבב עד לקבלת קציפה עדינה והמסת הסוכר בתערובת (התערובת לא צריכה להגיע לרתיחה ) ברגע שנוצרה לנו תערובת אחידה עם סוכר מומס וטיפה מוקצפת יש להעביר אותה ישירות למיקסר ולהקציף. את ההקצפה אנו מבצעים משהו כמו 4-6 דקות עד לקבלת קרם יציב.

השלב האחרון – הרכבת הקרמבו, יש להכניס את המרנג לתוך שקית זילוף (במידה ויש לכם צנטר אז לא לשכוח אותו לפני הכנסת המרנג)
טיפ- הכניסו את שקית הזילוף לתוך כוס / קנקן ותמלאו אותה, ככה יהיה לכם יותר קל למלא את השקית עם מינימום לכלוך.
לאחר מכן יש לקחת את העוגיות שהכנות ולזלף בצורה מעגלית סיבובית את המרנג עד ליצירת צורה של קציפה .
הצעת הגשה – ניתן לחרוך את המרנג בברנר / לצפוי בשוקולד
בתאבון !

 

המוצרים לצרכי הכנת המתכון

  • אולי יעניין אותך גם
סגירת תפריט

מוצרים קפואים נשלחים רק לערים באזור שליחה מסוים (בימי רביעי בלבד) או לבוחרים לאסוף עצמאית מהמחסן שלנו באבן יהודה (בכל ימות השבוע בתיאום מראש). בדוק האם העיר שלך נמצאת ברשימה. במידה ולא, תוכלו ליצור עמנו קשר לרכישת המוצר

×

עגלת קניות