Guluten

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.

--------------- desktop header ---------------

--------------- tablet-header ---------------

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.

--------------- -tablet-header /---------------



--------------- - mobile start ---------------

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
לא נמצאו מוצרים בעגלת הקניות.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב google
שיתוף ב whatsapp

לחם כפרי ללא גלוטן מקמח טף בתוספת אגוזי מלך

קמח טף, אני בטוחה ששמעתם עליו. הדגן החדש שמשגע את כולם.

קצת על הטף, טף הוא הדגן הקטן בעולם ומקורו באפריקה. מקמח טף מכינים דייסות, מחמצות, ואת הלחם האתיופי המפורסם- אינג'ירה.

אני שמעתי על הטף לפני משהו כמו שנה, לא כל כך הבנתי מה היתרונות או למה אנשים אוכלים לחם בצבע כזה? ועוד מבחירה.
אחת התהיות הגדולות שלי היו איך אפשר לאפות עם זה עוגות? מה עושים עם הצבע? את הנושא הזה אשאיר לפוסט אחר.
עכשיו נדבר על הלחם הכפרי שהכנתי, שתאמינו או לא גם מי שאוכל גלוטן אהב אותו לא פחות!

להכנת לחם כפרי נעזרתי קודם במתכונים של שי ללא גלוטן ולאחר מכן בתערובת הקמחים "שי של הטבע"
בתור אחת שמנסה להסתדר עם המטבח אבל בואו נגיד שזה לא המקום הטבעי שלי, אני טובה יותר בדברים אחרים.
יצאו לי לחמים שאפילו אמא שלי לא האמינה לי שאני הכנתי אותם. נשבעת לכם, מזל שאחותי ראתה אותי אופה אותם.

לעניינו, אז איך מכינים לחם כפרי מקמח טף?
המתכון מתאים להכנת כיכר לחם 1 או 2 קטנים.

רכיבים:

500 גרם קמח MIX טף
400-450 מ"ל מים
7-8 גרם שמרים יבשים כף שטוחה
2 כפות סוכר חום100 גרם אגוזי מלך
1יחידה ביצה לא חובה, אבל מומלץ
65 מ"ל שמן זית 1/4 כוס
1/2 כף מלח
קמצוץ טימין ממש ממעט

אופן הכנה:

מערבבים את כל היבשים למעט המלח והאגוזים בקערת המיקסר לאחר מכן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ומוסיפים את הביצה ובהדרגה את המים. לשים לב להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך להיות רטוב, אך לא בלילה. אם נראה לנו שיש מספיק נוזלים - עוצרים.
מוסיפים את המלח ובהדרגה את השמן. לשים לב להוסיף את השמן בהדרגה ולאט. לשים טוב כ- 7-8 דקות ומוסיפים את אגוזי המלך. לשים עוד כ- 2-3 דקות עד קבלת בצק אחיד וגמיש. מתפיחים בתוך תבנית או עושים צורת כיכר לחם עגול ומתפיחים באזור חמים כ- 45 דקות.
מחממים תנור לחום גבוה של 230 מעלות. בעזרת סכין חדה מאוד (אם יש סכין יפני, זה הכי טוב), עושים חריצים בחלקו העליון של הלחם ומפזרים מעט קמח רב תכליתי - שי של הטבע או דורה או דוחן. (קמח בהיר). אופים 20 דקות עם קערת מים בתנור ליצירת אדים. מנמיכים את חום התנור ל 210 מעלות ואופים עוד כ-15 דקות.

בתאבון !

  • אולי יעניין אותך גם
סגירת תפריט

מוצרים קפואים נשלחים רק לערים באזור שליחה מסוים (בימי רביעי בשעות אחר הצהריים) או לבוחרים לאסוף עצמאית מהמחסן שלנו באבן יהודה (בכל ימות השבוע). בדוק האם העיר שלך נמצאת ברשימה. במידה ולא, תוכלו ליצור עמנו קשר לרכישת המוצר

×

עגלת קניות