עוגת גבינה הינה אחד מסוגי העוגות המוכרות והאהובות בישראל ובעולם בכלל. כנראה שמשהו בקלילות שלה, בקלות ההכנה או בביתיות שלה הופך אותה לקינוח מושלם שפשוט בא לנו בטוב. אז לרגל חג השבועות המתקרב אלינו בצעדי ענק וסתם עבור כל מי שמעוניין להכין עוגת גבינה טעימה וקלה הביתה, קבלו שני מתכונים נהדרים להכנת עוגת גבינה (ללא גלוטן)!
מתכון עוגת גבינה אפויה (ללא גלוטן)
750 גרם גבינת 5%
כוס סוכר
3 כפות גדושות של פודינג וניל (חבילה של אינסטנט פודינג וניל)
גביע שמנת או אשל
3 כפות קורנפלור (גדושות)
5 ביצים גדולות
מעט מלח (פחות מחצי כפית)
הכנת העוגה
- הכניסו להקצפה רק את החלבונים עם הסוכר ומעט מלח עד לקבל קצף יציב
- הקציפו במקביל את החלמונים עם הגבינה והשמנת או האשל והקורנפלור עד ליצירת בלילה אחדה בצבעה.
- הוסיפו באיטיות את הבלילה לקצף הביצים עד לקבלת תערובת אחידה
- שמנו תבנית, והכניסו את התערובת לתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות.
- לאחר כ-10 דקות, הורידו את החום ל-150 מעלות ואפו עוד שעה וחצי.
עדיף להוציא מפעם לפעם את העוגה ולהפריד אותה מהדפנות, כדי שתקבלו עוגה מושלמת שאינה נדבקת לתבנית.
מתכון עוגת גבינה קרה (ללא גלוטן)
500 גרם שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה
רבע כוס סוכר
חצי כוס חלב
95 גרם של אינסטנט פודינג וניל
100 גרם חמאה (אופציונאלי)
250 פירורי ביסקוויטים ללא גלוטן (אופציונאלי)
הכנת העוגה
- את החמאה יש להמיס במיקרוגל ולערבב אותה לאחר מכן עם פירורי הביסקוויטים ליצירת התחתית.
- את שאר המצרכים מלבד הגבינה יש להקציף בקערה עד לקבלת קצפת אחידה
- לאחר מכן מערבבים לאט לאט את הגבינה עם הקצפת, ליצירת תערובת אחידה
- את התערובת מעבירים לתבנית, מעל בסיס פירורי הביסקוויטים שהכנו מראש ומכניסים למקרר ל-6 שעות.
- אופציה נוספת ליצירת תחתית היא ביסקוויטים ללא גלוטן שהורטבו עם נס קפה.
- את שתי העוגות ניתן לקשט עם פירורי ביסקוויטים ללא גלוטן, קרם עם קישוטי פירות ועוד.
לאוהבי עוגות השוקולד, לא שכחתי אתכם, יש באתר מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן וגם לעוגת יום הולדת ללא גלוטן (שגם היא עשויה משוקולד)
🙂
בתאבון!