במהלך חיי כחולת צליאק מצאתי את עצמי לא מעט פעמים מחפשת מתכון ללחם, כן הדבר הבסיסי ביותר. הרבה פעמים כדי להכין לחם ללא גלוטן (שלא מתקשה וניתן לאכילה) נאלצתי להשתמש בכמה סוגים שונים של קמחים.
יום אחד סיפרתי על התסכול הזה, הרצון להכין לחם פשוט וטעים בלי הרבה התעסקות לבת דודה שלי, והיא סיפרה לי על הדבר הנפלא שנקרא לחם שקדים.
לא הבנתי כל כך מה היא רוצה ממני, מה זה בכלל לחם שקדים? איך זה שאין בו קמח בכלל? מה שמים בו במקום?
אז החלטתי לשתף אתכם היום במתכון ללחם שקדים ללא גלוטן, מתכון שבסה”כ רץ הרבה זמן ברשת, אך לי לקחת קצת זמן לשמוע עליו.
אפשר למרוח על הלחם הכול, אפשר גם להכין כריכים סופר טעימים.
ואגב, אצלנו גם הלא צליאקים חיסלו את הלחם בהנאה רבה.
אז קדימה, מתכון ללחם שקדים ללא גלוטן:
מצרכים:
כוס 1 של חמאת שקדים
3 ביצים
כף חומץ תפוחים אורגני
½ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף של סירופ מייפל אורגני
¼ כוס מים קרים
קמצוץ מלח
אופן הכנה:
מכניסים את כל המרכיבים יחד לקערה וטורפים.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק (או לכל תבנית אחרת לאפיית לחם), ניתן גם לאפות בצורת לחמניות בתבנית שקעים.
מכניסים לתנור לכ 15-20 דק’ על 180 מעלות.
נכון שזה קל??
כתבו בתגובות איך יצא 🙂
חסרים לכם חלק מהמצרכים? חפשו במנוע החיפוש בראש העמוד ותוכלו להזמין עד הבית!
בתאבון !