Club Member? הטבות ממתינות לך. להרשמה/התחברות

היי לכל לקוחותינו! ברוכים הבאים לגולוטן- מוצרים ללא גלוטן! 

מתכון עוגיות ללא גלוטן – קמח שיבולת שועל

שיתוף לחברים

לפעמים בא לנו משהו טעים, איזה נשנוש לשעות אחר הצהריים או עם הקפה בבוקר. הבעיה עם הנשנושים האלה שבדרך כלל הם לא בריאים ומלאים בסוכרים. בגלל המבצע על שיבולת השועל החלטתי לנסות לעשות עוגיות שהן קצת יותר בריאות ומקמח שהוא קצת יותר מזין.

עוגיות מקמח שיבולת שועל (ללא גלוטן):
1 ביצה גדולה
¼ כוס סילאן
חצי כוס שמן קוקוס
½ כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר חום 
½ 1 כוס קמח שיבולת שועל ללא גלוטן
½ כפית קינמון
½ כפית שמנת חמוצה
1 כפית סודה לשתיה
קורט מלח

אופן הכנה:
מחממים תנור ל180מעלות, הכינו גיליון תבנית אפייה עם נייר אפייה.
בקערת ערבוב גדולה, משלבים ביצה,סילאן, תמצית וניל, מלח וסוכר. מערבבים היטב עד שילוב טוב.
בקערה קטנה נפרדת, מנפים יחד את קמח שיבולת השועל, סודה לשתיה, קינמון ושמנת. מוסיפים כף אחת של הקמח לנוזל ומקפלים בעדינות וממשיכים לערבב, ואז מוסיפים שמן קוקוס נמס (זה מונע ממנו התקשות) ומערבבים. ממשיכים להוסיף 2 כפות של הקמח לבלילה וקיפול עד שהוא משולב במלואו לתוך הבלילה.

נותנים לבלילה לנוח ולהתקרר במקרר כ20 דק’. לאחר מכן להניח 1 כף של הבלילה על גיליון אפייה שהכנו מקודם, ומשטחים בעזרת 2 לחיצות עם האצבעות על “הכדור” שנוצר לנו (לא לשטח יותר מידי כי הוא גדל באפייה)
אופים ב180 מעלות כ10-12 דקות עד חום זהוב.
מוציאים מהתנור ומיד מפזרים קינמון מעל.

בתאבון!

הערות:
הבלילה עושה 12 עוגיות גדולות. אפשר לעשות עוגיות קטנות ולקבל 24 יח’
מתכון זה עושה עוגיות דקות וקלילות.
יש לשמור על מרווחים גדולים בין עוגיות כדי שלא ישתלבו יחדיו, במהלך האפייה הן מתפשטות וגדלות יותר.
הקפד להשתמש במרכיבים שרשומים במתכון.

אולי יעניין אתכם גם...

קוסקוס ללא גלוטן

אם יש משהו שאני זוכרת כל חיי ובמיוחד מתקופת הילדות זה קוסקוס, וכשאני מתכוונת לקוסקוס אני מתכוונת לקערה ענקית (!!) מנירוסטה עם הר לבן של

קראו עוד...
עוגת יום הולדת ללא גלוטן

עוגת יום הולדת ללא גלוטן

למזלנו, המודעות למחלת הצליאק (מחלה המתייחסת לאנשים הרגישים לגלוטן) רק הולכת וגוברת, החל ממוסדות חינוך, דרך מוסדות ציבוריים ועד מסעדות, בתי קפה ועוד. אולם, כתוצאה

קראו עוד...
Call Now Button
משלוח חינם!
בקניה מעל ₪299